Nieuws

26 mei 2021

Zwarte Kees, partizaan in de Achterhoek, ligt bij boekhandel Messink & Prinsen op een strategische plek. Klaar voor een impulsaankoop bij de kassa. Kijk op de pagina Winkels waar het boek nog meer te koop is.

~

5 mei 2021

Ook over de grens is er belangstelling voor de geschiedenis van het verzet in de Achterhoek.

~

20 april 2021

Op gepaste afstand mocht ik mijn boek Zwarte Kees uitreiken aan de burgemeester van Aalten, Anton Stapelkamp én aan Bernard Leezer. Bernard werd als jonge Joodse onderduiker in veiligheid gebracht door Kees Ruizendaal. Na de oorlog zette Bernard zich onvermoeibaar in voor de nagedachtenis aan verzetsmensen en zorgde hij voor een herdenkingssteen op de markt van Aalten. Het was een ingetogen en emotionele plechtigheid in het zo bijzondere Nationale Onderduikmuseum. Hopen dat het snel weer open gaat.

~

3 april 2021

Een stapeltje boeken afgeleverd bij Rinus Rabeling van de Roode Tooren in Doesburg. Hopelijk gaat dit bijzondere streekmuseum snel weer open. De collectie bevat onder andere een maquette van de schipbrug die voorkomt in het boek over Zwarte Kees.

~

30 maart 2021

Het boek Zwarte Kees is behalve via deze site ook verkrijgbaar bij de volgende boekhandels en musea:

Boekhandel Rutgers
Spoorstraat 10
7051 CJ Varsseveld

Boekhandel Gellekink
J.W. Hagemanstraat 16
7151 AG Eibergen

Boekhandel Messink & Prinsen
Landstraat 39
7121 CP Aalten

Nationaal Onderduikmuseum
Markt 12-16
7121 CS Aalten

Streekmuseum De Roode Tooren
Roggestraat 9-11-13
6981 BJ Doesburg

Kijk voor een actuele lijst met verkoopadressen bij winkels.

~

25 maart 2021

Op zondag 25 april 2021 organiseert Bibliotheek Forum Zoetermeer een online Stamtafel met auteur Gerrit Kleisen. Gerrit is de zoon van een verzetsmaat van Zwarte Kees en schreef twee jaar geleden het boek Verzet, Verraad, Vrijheid over zijn vader Gerrit Wiechert Kleisen. Via bovenstaande link zijn gratis kaarten te bestellen voor dit evenement.

~

17 maart 2021

De verkoop is begonnen!

~

10 maart 2021

Helemaal uit Krakau arriveert voor 160 kilo aan exemplaren.

~

26 februari 2021

Op 30 maart a.s. verschijnt het boek Dale39 over de familie Wiggers uit Aalten. Kees Ruizendaal schuilde vaak op de boerderij van Hendrik Wiggers. Zijn kleinzoon en auteur van het boek, Jan Wikkerink, gaf mij een rondleiding op de boerderij en liet ‘het hol’ zien waar Kees sliep, soms samen met andere verzetsmensen. Het is een soort kruipruimte op de zolder. In de oorlog kon het bij razzia’s afgesloten worden met een luik en een kleed erover.

~

22 februari 2021

De meest gebruikte boekenplank van het afgelopen jaar komt tot rust.